Advertisement

Here is top most Repeated MCQS in PPSC past papers. Read and also watch on our You Tube channel.

1. Who reign is called Golden age of Mughals?
Ans: Shah Jahan

2. Zia ul Haq toom oath as present of Pakistan on?
Ans: 23 March 1985

3. Muhammad khan junejo took oath as PM of Pakistan?
Ans: 23 March 1985

Advertisement

4. When 8th Amendment was approved by senate?
Ans: 0ct 31, 1985

5. 8th Amendment introduced to NA?
Ans: 30 Sep 1985

6. First Discovered oil field?
Ans: Toot

7.  Gypsum more resources in ?
Ans: Warcha

Advertisement

8. Velocity of light first measured by?
Ans: Roomer*

9. Vitamin that can be stored in liver?
Ans: Vitamin A

10.  Brass is alloy of?
Ans: Cu and Zn

11. Lira is the Currency of
Ans: Turkey

Advertisement

12. Which is the second largest City of Pakistan?
Ans: Lahore

13. Pakistan Tehreek e insaf was founded on
Ans: 25 April 1996

14. Which is the biggest continent in the World?
Ans: Asia

15. Who Gave little of Quid e Azam to Muhammad Ali jinnah?
Ans: Maulana Mazharruddin

Advertisement

16.How many Surah Starts with Al Hamdulillah?
Ans: Five

17.National River
Ans: River Indus

18.National Tree
Ans: Cedrus Deodara

18. National Vegetable?
Ans: Lady Finger

Advertisement

19. National Airline?
Ans: PIA

20.  Kathamandu is the capital of Which Country?
Ans: Nepal

21.  Who discovered penicillin?
Ans: Alexander Fleming

22. Napier is a city in which country?
Ans: New Zealand

Advertisement

23.  In Which country is the Ancient city of Tarus ?
Ans: Turkey

24. What is measured by an ammeter?
Ans: Electric Current

25.  Which is larger ( Norway or Finland)
Ans: Finland

26.  Mount Logan is the highest peak in which country?
Ans: Canada

Advertisement

27. What is the main port of Italy?
Ans: Genoa

28.  What is the Capital of Libya?
Ans: Tripoli

29. The river Danube rises in which country?
Ans: Germany

30. Indus Originates from Tibet near?
Ans: Mansorowar Lake

Advertisement

31.  In Which State is Harvard university?
Ans: New Jersey

32.  Silicon Valley is located in ?
Ans: California USA*

33.  Cholera Caused by?
Ans: Vibrio Cholera

Also watch video

Advertisement

Today’s Paper of Zilladar by PPSC -13-09-2020

Advertisement

Previous article25 𝗞𝗲𝘆 𝗧𝗶𝗽𝘀 𝗳𝗼𝗿 𝗪𝗿𝗶𝘁𝗶𝗻𝗴 Best 𝗘𝘀𝘀𝗮𝘆 for CSS Exams
Next articleHollyoaks real life couple Sophie Porley and Adam Woodward reveal they have split after two years to

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here